Zilveren Pauw dressuur wedstrijd en Bixie-dag wederom groot succes!

Vorige week hebben we kunnen genieten van onze prachtige sport tijdens de traditionele Zilveren Pauw dressuurwedstrijd. Voor de allerkleinsten was er ook dit jaar weer een gezellige bixie dag, top georganiseerd door een flink team van vrijwilligers. Er werden dressuurproeven gereden, geschminkt, cakejes versierd en een obstakelparcours overwonnen. Een geweldige dag.

Woensdag begon de wedstrijd met de klasse B voor de pony’s en paarden.

Tijdens deze dagen (dinsdag t/m zaterdag) hebben we enorm veel ruiters op onze mooie locatie mogen begroeten, die samen ruim 250 proeven hebben gereden. Tijdens de finale op zaterdagavond streden de allerbesten van de verschillende dagen en klasses tegen elkaar, voor de titel ‘Winnaar Zilveren Pauw 2023’.

Bij de pony’s werd de finale gewonnen door Sophie van Norel uit Nunspeet met haar pony Speycksbosch Dickens. De tweede plaats was voor Indy van den Beeten met Winton en Amber Wastenecker won met haar pony Flits de 3e prijs.

Na de pony’s waren de paarden aan de beurt. Er verschenen 14 combinaties aan de start en ook tijdens deze finale konden we genieten van, volgens de jury, mooie en vriendelijk gereden proeven. Stephanie van Lagen uit Otterlo won de Zilveren Pauw 2023 bij de paarden met haar paard Stal Welgelegen’s No Secrets. Op de tweede plaats eindigde Anniek van Dulst met Lennox, van het Veluws Ros uit Ermelo, en ook de derde prijs werd gewonnen door een lid van het Veluws Ros, Floor den Boer met Bartje. De vierde plaats was voor Danella Kroon uit Nijkerk. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Ermelo, de heer Hans van Daalen, de juryleden en het bestuur van Het Veluws Ros.

We willen alle deelnemers en jury’s heel hartelijk bedanken. Ook willen wij graag onze vrijwilligers en sponsors bedanken, zonder hen kunnen wij deze mooie wedstrijd niet organiseren. Heel veel dank allemaal!