Clubkampioenschappen Veluws Ros en Anniek van Dulst overall winnaar Young Riders

Ermelo

Op 8 en 9 september jl. werden er op eigen terrein van de vereniging sinds 2017 weer voor het eerst de clubkampioenschappen georganiseerd!  Een mooi en gezellig evenement waarbij de leden streden om de titel van clubkampioen én uiteraard de felbegeerde wisselbeker(s), in de disciplines dressuur, springen en mennen (foto’s).

Vrijdagavond trapten de dressuurruiters de kampioenschappen af. Er verschenen maar liefst 22 leden aan de start en deze reden in de klasses BB tot en met de lichte tour. De volgende leden wisten een prijs te behalen in het eindklassement bij de paarden.

Op de eerste 1e plaats eindigde Josée Boterenbrood met Ushi. Zij kreeg van de jury maar liefst 212 punten voor haar gereden proef, wat haar daarnaast ook de titel “Clubkampioen dressuur” opleverde. Een mooie 2e plaats was er voor Annemieke Wijngaarden. Het was haar eerste wedstrijd met Duke en ze scoorde 204,5 punt. De 3e plaats mocht Barbara Modderman in ontvangst nemen. Zij reed met Ohio Boy, slechts 4 maanden onder het zadel en daarmee ook zijn eerste wedstrijd, 203 punten bij elkaar. Marijke de Boer startte met Mack Royalty en behaalde de 4e plaats met 201,5 punt en Marieke Kouwenhoven werd met Madona 5e met 200 punten.

Bij de ponyruiters reed Noor Wijnberg een mooie proef met haar pony Dorus. Deze werd door de jury beloond met 209 punten, wat haar de 1e prijs opleverde.  

Zaterdag waren de menners in de ochtend als eerste aan de beurt om hun rijkunsten te vertonen aan de jury. Er werd gestart in de onderdelen dressuur en vaardigheid, zowel enkel- als tweespan.

Ciska de Bruin mocht de eerste prijs bij dressuur in ontvangst nemen. Zij behaalde met haar Jesse 198 punten voor haar proef. Heidi Berger kreeg 195 punten toegekend van de jury en dit leverde haar en Nero een 2e prijs op.

Jan van Sloten reed met zijn tweespan Hengelshof Daphne en Roos twee goede rondes in het vaardigheid parcours. Dit leverde hem de 1e prijs op. Ciska de Bruin de Bruin eindigde met haar Jesse als 2e in deze klasse.

Met deze beide mooie behaalde resultaten mocht Ciska de Bruin de titel “Clubkampioen mennen” op haar naam schrijven en de wisselbeker in ontvangst nemen.

 ‘s Middags startten de springruiters. Zowel bij de pony’s als de paarden zorgde het voor wat spannende momenten! Slechts een enkeling was na 2 parcoursen gesprongen te hebben foutloos en mocht aansluitend de barrage rijden.

Bij de paarden behaalde Elize Kroes met haar paard Replay de eerste prijs door 2 foutloze parcours en ook nog eens foutloze barrage te springen. Haar zus Michelle van Zundert reed met Replay ook 2 foutloze parcours, maar helaas tikte hij in de barrage de balk van de laatste sprong eraf en werden ze hiermee tweede. Elize Kroes mocht met deze eindscore de wisselbeker in ontvangst nemen én de titel “Clubkampioen springen” op haar naam schrijven.

Suse Kuiphof wist met haar pony Carn Hill Girl als enige van de ponyruiters zowel de 2 parcoursen, als de barrage foutloos rond te komen. Dit leverde haar een wel verdiende eerste plaats op.

Deze score, plus tezamen met haar plaatsing in het dressuur leverde haar de titel van “Clubkampioen pony’s” en ontving ze de wisselbeker.

Tolbert

De organisatie L&R Horse Events & RV Annen organiseerden in het eerste weekend van september hun jaarlijkse dressuur weekend. Anniek van Dulst verscheen met haar paard Kadanz aan de start bij de Young Riders. Zaterdag werd ze tweede met een mooie score van 65,686% en zondag behaalde ze een derde plaats in het klassement met een score van 65,735%. Het eindresultaat van beide proeven bezorgde haar de titel van “overall winnaar” bij de Young Riders in het eindklassement op! (Foto).