Manoek van Ewijk Nederlands Kampioen ZZ enkelspan pony

Manoek van Ewijk (eigen foto)

Ermelo
Van 15 tot en met 20 augustus jl. vonden de Nederlandse Kampioenschappen, de ‘Hippiade’ plaats op het KNHS-centrum in Ermelo. Deze kampioenschappen voor alle disciplines van de basis-paardensport werden hier verreden.

Dinsdag 15 augustus jl. verschenen de menners als eerste aan de start. Vanuit Het Veluws Ros hadden de volgende leden zich weten te plaatsen: Heidi Berger (klasse B enkelspan paard), Koen Wilhelm (klasse M enkelspan paard) en Manoek van Ewijk (klasse ZZ enkelspan pony).

Manoek en haar pony Darlinca reden dit jaar alweer hun 5e NK samen. Ook deze keer reden ze een keurige proef, welke overall beloond werd met een mooie score van 65,458%. Hiermee mocht zij zich de winnaar van de klasse noemen en leverde dit haar de titel Nederlands kampioen ZZ-dressuur enkelspan pony’s op (foto). 

Heidi en Koen reden beiden een fijne proef, maar helaas waren de scores niet genoeg voor een podiumplaats in het eindklassement.

Rianne van Dulst verscheen zondag 20 augustus jl. aan de start met My First Choice – Dutopia in de klasse Z1. Voor haar eerste proef scoorde ze maar liefst 69,619%, wat haar een 2e plaats opleverde en waarmee zij zich tevens plaatste voor de finale. In deze finale behaalde zij een uiteindelijke 11e plaats in het eindklassement. 

Garderen
Zaterdag 19 augustus jl. vertegenwoordigde Noor Wijnberg met haar pony Dorus (foto) de ponyruiters vanuit de vereniging. Zij reed twee goede proeven in de B dressuur. Deze werden door de jury’s beloond met 184 en 187,5 punten(en), wat haar tweemaal een 1e prijs opleverde.

Tolbert
De organisatie L&R Horse Events & RV Annen organiseerde 12 en 13 augustus hun jaarlijkse dressuur weekend. Moeder en dochter Van Dulst namen beiden hieraan deel. Rianne met haar paard My First Choice-Dutopia in het Z1 en Anniek met Lennox in het Z2. Beiden reden 4 proeven in de klasses en behaalden mooie resultaten. Het eindtotaal leverde Rianne uiteindelijk een 1e plaats op en hiermee mocht zij zich de overall winnaar noemen van het Z1.

Noor Wijnberg

Noor Wijnberg met Dorus (eigen foto)                                                                      Manoek van Ewijk Nederlands Kampioen (eigen foto)