LEDEN VELUWS ROS GEPLAATST VOOR GELDERSE KAMPIOENSCHAPPEN IN LUNTEREN

Hoevelaken
Op zaterdag 24 juni jl. werd er door een aantal paardenruiters van onze vereniging deelgenomen aan het jaarlijkse georganiseerde “Klaverblad concours”. Op deze dag werd tevens de 3e en laatste selectiewedstrijd voor de Gelderse kampioenschappen dressuur gereden.

In de klasse L1 verscheen Marieke Kouwenhoven met Madona (Donna) aan de start. Zij presteerde deze dag echt buitengewoon! Voor haar selectieproef kreeg ze maar liefst 214 punten van de jury.  Hiermee won zij de eerste prijs en werd ze Kringkampioen West Veluwe in de klasse L1. In de 2e proef reed ze ook weer uitstekend en won ook die proef met 202 punten. Beide goede resultaten leverden haar een plek op in de finale, welke in de avond gereden werd. Met 203 punten won ze, naast haar kampioenschap en 5 winstpunten, ook nog een mooie 2e plaats in de finale.

Sanny Mazier startte met haar Magic Mike V.S. in het L2. Met haar 1e proef (selectie) behaalde ze een 2e prijs met 213,5 punt. Dit leverde haar de titel van Reservekampioen Kring West Veluwe op. Haar 2e proef werd beloond met 209,5 punt, een 1e plaats en hiermee bemachtigde ook zij een finaleplek voor de avond. Zij behaalde hier uiteindelijk een mooie 6e plaats in het eindklassement.

Met My First Choice-Dutopia reed Rianne van Dulst-de Lange mee in de klasse Z1. Ook haar inzet werd beloond deze dag. Met maar liefst 250 punten werd ze 2e in deze klasse.

Alle drie de dames (foto Marieke en Sanny) hebben zich met bovengenoemde resultaten verzekerd van een start op de Gelderse Kampioenschappen welke van 13 juli tot en met 15 juli a.s. in Lunteren georganiseerd worden.

Kringkampioen Marieke Kouwenhoven en Donna

Marieke kringkampioen met Madona (Donna)

Putten en Ede
Vorig weekend vonden de Gelderse Kampioenschappen Eventing plaats. Melanie Vossebelt kwam uit voor de vereniging in de klasse M met Hermiena. Het betrof een samengestelde wedstrijd waarbij de ruiters een dressuurproef moeten rijden, een springparcours moet afleggen en een cross rijden. Voor de dressuur behaalde ze zaterdag in Putten een gemiddelde score van 183 punten en met het springen reed ze een foutloos parcours binnen de gestelde tijd. Op zondag werd de cross (foto) gereden in Ede en deze reed ze met verve uit, binnen de door concurrentie neergezette tijd van 5:54 minuut, en ook nog eens geheel foutloos. Het gemiddelde resulteerde in een mooie 2e plaats in het eindklassement, waarmee Melanie zich Reservekampioen van Gelderland Eventing in de klasse M mag noemen.