DRUK BEZOCHTE 36e RINGRIJDERIJ ERMELO

Na een pauze van drie jaar, mochten afgelopen zaterdag koetsiers hun paarden en pony’s weer door de Stationsstraat sturen om zoveel mogelijk ringen te steken.

De 36e Ringrijderij Ermelo was weer een mooi, vlot verlopend paardenspektakel. De koetsiers en hun grooms hadden hun uiterste best gedaan om hun paarden, pony’s en koetsen zo mooi of zo origineel mogelijk voor te stellen. Dankzij het uiteindelijk prima weer was er veel publiek om de aanspanningen aan te moedigen en te bewonderen.

 

De ‘Gijs de Bruin’ bokaal, gesponsord door Grand Café Het Postkantoor, de wisselbeker voor de meest gestoken ringen, werd gewonnen door Jordy van Middendorp en zijn ringsteekster Sanne Leenderts uit Ermelo. De tweede prijs in deze categorie ging naar Woutera van de Kamp uit Ermelo en de derde prijs naar Jan Willem van ‘t Spijker uit Harderwijk.

 

Behalve de prijs voor de meeste ringen, waren er ook andere mooie prijzen te winnen.

 

De prijs voor het ludiekste geheel was voor Woutera van der Kamp, zij had haar koets volgeladen met een losgelaten beestenboel. Woutera en haar team hadden er een vrolijk en kleurrijk geheel van gemaakt.

Jordy van Middendorp werd door de jury geprezen voor zijn nette manier van het mennen van zijn paard Gelane en won de prijs voor ‘Bestgaande paard & koetsier’. Bij de pony’s was deze prijs voor de keurig mennende Eva Tomassen. Beide menners zijn lid van PSV Het Veluws Ros uit Ermelo.

Sem Hofsté, ook uit Ermelo, won de prijs voor het meest authentieke geheel. Hij kwam samen met Heidi Berger en haar Gelderse paard Nero. De koets waar zij in zaten was een Victoria koets uit het jaar 1900. Deze is al jaren in het bezit van de familie De With/Ten Hove en prachtig gerestaureerd.

 

Na afloop van het ringsteken in het dorp was er een gezellige avond voor de deelnemers, sponsors en alle vrijwilligers bij de organiserende paardensportvereniging PSV Het Veluws Ros aan de Fazantlaan in Ermelo.

 

Dankzij alle sponsoren, de vele vrijwilligers, de deelnemers en scoutinggroep Irmin-Taweb kan er terug gekeken worden op een mooie 36e editie van de Ringrijderij Ermelo. Meer dan voldoende enthousiasme en aanleiding om volgend jaar de 37e editie plaats te laten vinden.

Jordy van Middendorp en Sanne Leenderts, winnaar Gijs de Bruin bokaal en 'Bestgaande combinatie paard en koetsier'.

Jordy van Middendorp en Sanne Leenderts, winnaar Gijs de Bruinbokaal en winnaar ‘Bestgaande combinatie paard & koetsier’.

Woutera van de Kamp en haar losgeslagen beestenbende, winnaar van ‘Het ludiekste geheel’.

Sem Hofsté en Heidi Berger, winnaar ‘Meest authentieke geheel’. 

Eva Tomassen en haar broer Tim. Eva won de prijs ‘Bestgaande combinatie pony & koetsier’.

Balen na een gemiste ring…

V.l.n.r. jury echtpaar de heer en mevrouw Catshoek, burgemeester van Ermelo Hans van Daalen, voorzitter van PSV Het Veluws Ros Lisanne Koppe en omroeper Aart-Jan Jansen.