GELDERSE KAMPIOENSCHAPPEN DRESSUUR PAARDEN EN FINALE ZILVEREN PAUW MENNEN

Op 21 januari jl. vonden de Gelderse Kampioenschappen dressuur plaats in Dronten en mochten onze leden Marieke Kouwenhoven en Barbara Modderman onze mooie rijvereniging hier vertegenwoordigen.

Marieke Kouwenhoven reed mee in de klasse B met Madona (‘Donna’) en Barbara Modderman met haar paard Nobody’s perfect but me (‘Nadal’) in de klasse L1. Beide dames lieten een mooie proef zien aan de jury’s. Dit resulteerde voor Marieke Kouwenhoven in een 2e plaats in het eindklassement (foto) met een score van 65,75%, het gemiddelde van de 2 juryleden. Hiermee mag zij zich reserve kampioen van Gelderland noemen en plaatste zij zich tevens voor de Nederlandse kampioenschappen op vrijdag 24 februari a.s. in Ermelo. Barbara Modderman behaalde een 9e plek in het eindklassement van haar klasse met een score van 64,75%.

Tevens werd er op deze zaterdag door een aantal van onze menleden gestart tijdens de 2e wedstrijd, tevens finale, van het mennen dressuur voor de Zilveren Pauw competitie.

Koen Wilhelm behaalde een mooie 4e plaats in het eindklassement van de Zilveren Pauw in de categorie L met zijn paard Mariska. In de B dressuur reed Jan van Sloten met zijn tweespan pony’s twee mooie proeven. Deze werden door de jury beloond met respectievelijk 199 en 194 punten, wat resulteerde in twee 1e prijzen. Ook Ciska de Bruin – de Lange reed in de klasse B 2 proeven en behaalde met haar enkelspan voor 1 proef een 2e plaats met 205,5 punten.