Vijf Kringkampioenen voor Het Veluws Ros

Ermelo

De derde, en tevens laatste wedstrijd voor zowel de pony- als de paardenruiters, voor de indoorkampioenschappen dressuur van de kring West Veluwe, werd gehouden op het Veluws Ros. Er reden veel eigen leden mee, maar daarnaast mochten er ook veel externe ruiters verwelkomd worden.

Bij de paarden mocht Rianne van Dulst met My First Choice–Dutopia in de klasse Z1 het spits afbijten. Na de eerste twee wedstrijden te winnen, wist ze ook knap deze derde wedstrijd te winnen. Dit keer met een totaalscore van 229 punten (65,429%), met deze mooie score won ze de titel Kringkampioen Z1.

In de M1 verschenen Barbara Modderman met Nadal en Sanny de With met Magic Mike V.S. aan de start. Barbara werd eerste met 206 punten, Sanny tweede met 193,5 punt. Het gemiddelde van de 3 selectiewedstrijden zorgde ervoor dat Sanny met Magic Mike V.S. de titel Kringkampioen M1 op haar naam mocht schrijven.

Marieke Kouwenhoven reed met Madona mee in de klasse L2. Ze behaalde een 2e plaats met 192 punten.

In de klasse L1 en B was het tot op het laatste moment erg spannend wie hier kringkampioen zouden worden! In beide klasses waren maar liefst 3 ruiters die nog kringkampioen konden worden deze wedstrijd. Barbara Modderman wist met Ocean DOB 1e te worden in het L1, met een uitzonderlijke score van 226 punten, en werd hiermee Kringkampioen. In de klasse B werd Het Veluws Ros goed vertegenwoordigd, met 4 amazones. Floor den Boer reed met Bartje een mooie proef en won hiermee de 1e prijs met 209 punten en Danielle van Polen behaalde een 3e plaats met 201 punten. In het totaalklassement kwam Floor hiermee bovenaan te staan en werd ze Kringkampioen!

Noor Wijnberg vertegenwoordigde de ponyruiters in de B dressuur met Dorus. Zij reed een nette proef en  wist ook tijdens deze selectiewedstijd de 1e, plaats te bemachten, met een totaal van 210,5 punten. Noor werd hiermee Kringkampioen (categorie C pony’s).

Alle 5 de dames (foto’s Rianne, Sanny, Barbara, Floor en Noor) hebben zich als Kringkampioen in hun klasse verzekerd van een startbewijs voor de Gelderse Kampioenschappen. Deze zullen op 19, 20 en 27 januari a.s. op diverse locaties in het land verreden worden. Daarnaast zijn vanuit het Veluws Ros ook Anniek van Dulst met Lennox (klasse ZZL), Barbara Modderman met Nadal (M1), Marieke Kouwenhoven met Madona (klasse L2) en Marijke den Boer met Mack Royalty (klasse B) afgevaardigd en rijden ook zij mee voor de kampioenschappen. Danielle van Polen staat als 1e reserve in de klasse B dressuur op de lijst van afgevaardigden.

          Rianne van Dulst

          Sanny Mazier met Magic Mike

Barbara Modderman met Ocean DOB

                                    Floor den Boer met Bartje

                               Noor Wijnberg met Dorus