MOOIE RESULTATEN VOOR MEN- EN DRESSUURLEDEN VELUWS ROS

Op zaterdag 18 juni jl. vonden de Districtskampioenschappen van Mendistrict Oost plaats in Putten. Namens het Veluws Ros presteerden Manoek van Ewijk en Koen Wilhelm uitstekend!

Manoek van Ewijk won in de klasse ZZ enkelspan pony’s in beide dressuurproeven de 1e prijs. De 1e proef was goed voor bijna 64% en in de 2e proef won Manoek met 67,5%. Koen Wilhelm won heel overtuigend de klasse L enkelspan paard. De jury’s plaatsten hem unaniem op de 1e plaats, met in de 1e proef maar liefst 69,4% en in de 2e proef 68,6%.

Beide menners hebben zich met deze mooie resultaten geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen Mennen dressuur, welke plaatsvinden op dinsdag 23 augustus 2022 op het KNHS centrum in Ermelo.

Prijswinnaars DK Mendistrict Oost

Winnaars Districtskampioenschap Mendistrict Oost, foto: Mendistrict Oost

Bij de dressuurruiters is ook goed gepresteerd. Inmiddels zijn alle drie de selectiewedstrijden voor de Gelderse Kampioenschappen geweest, met gisteren, 25 juni, het derde en laatste selectiemoment. Rianne van Dulst wist met Lennox in de klasse Z1 heel knap alle drie de wedstrijden met een flinke voorsprong op de overige deelnemers te winnen. Dochter Anniek van Dulst nam met haar paard My First Choice deel aan slechts twee selectiewedstrijden in de klasse L2, en die won zij beide met een flinke voorsprong. Thirza van Middendorp startte de selectiewedstrijden in de klasse B met haar paard Mauritz. Overall won zij een tweede plaats. Rianne en Anniek zijn met deze resultaten beide kringkampioen geworden in hun respectievelijke klasse en Thirza werd reservekampioen. Alle drie de amazones hebben zich geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen die deze zomer plaatsvinden op 29 en 30 juli in Brummen.