KNAP INTERNATIONAAL DEBUUT VOOR ANNIEK VAN DULST

Afgelopen woensdag vertrokken Anniek van Dulst en haar paard Henderson Hilton naar België voor hun debuut in de internationale paardensport tijdens CDI Sint-Truiden. Nadat gisteren Hilton goedgekeurd door de vet-check kwam, mochten zij vandaag voor het eerst aan de start verschijnen.
Anniek van Dulst en Henderson Hilton reden heel knap naar de tweede plaats met 71.010% voor de combinatie was dit hun Internationale debuut bij de Junioren en een A kader score.

Anniek: ” Het was mijn Internationale debuut bij de Junioren met Henderson. Hij liep er fijn aan vandaag hij voelde bij het losrijden al dat hij er goed aanstond. Ik rij Herderson pas sinds eind januari. Henderson is een paard waar in het verleden nog helemaal niet mee gestart was. Ik heb met hem samen dat hele traject aan kunnen gaan. Hij is ook hier op stal op vreemd terrein echt heel braaf terwijl ook dit voor hem een eerste keer is. Mijn proef liep ook heel goed kon er aan blijven rijden en dat zien we ook terug in de punten ewat ook nog eens een A kader score was.
Heel erg tevreden over de dag van vandaag kijk ook uit naar morgen wanneer
we de landenproef mogen rijden.”

De Duiste amazone Phillipa van Selchow reed met Nymphenburgs Royal Side naar 72.980% wat haar de overwinning opleverde bij de Junioren. De derde plaats was er voor Anna Leandra Timm met Foxfire 2 was haar score 68.838%.

De landenproef voor de Junioren staat zaterdag om 15.30 uur op het programma, ook daar verschijnt Anniek aan de start.

Bron: TopTalent Dressage